Roberti, jeta

bio

Roberti ka lindur ne Shkoder dhe që ne moshen 6 vjeçare ka filluar studimin e Pianos. Pastaj më vone ka studiuar si Kitarre klasike dhe Fizarmonikë. Pasioni i tij për folklorin dhe për instrumentat e tij e ka shtyrë Robertin të eksperimentoje shumë gjatë në instrumentin e tije kryesor i cili është Piano -ja.  Temat të kompozuara me intervalet e folklorit, edhe pse nuk janë shpesh herë realisht tema këngësh folklorike por që kujtojnë, thrrasin folklorin. Njohuria e repertorit klasik perendimore pianistik, njohuria e shumë zhanrave te ndryshëm muzikore të koherave tona apo te lashta, e bëjnë Robertin një improvizues dhe kompozitor me cilësi mbarkombëtare por edhe me menyra shprehëse unike në instrumenta. Dhe pse i ri në moshe, ka fituar çmime të ndryshme kompozimi dhe ka luajtur live me artist te ndryshem me rendesi mbarkombëtare. 

“Tingulli është, jeton midis dy heshtjeve”  R.B